Kies een categorie:
Activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis
15/08/16

Activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis

Overal om ons heen zijn zichtbare en onzichtbare grenzen. Landsgrenzen worden zichtbaar op de kaart, het vliegveld of borden langs de snelweg. Binnen deze landsgrenzen zijn ook onzichtbare grenzen, spelregels die we met elkaar hebben afgesproken om aan te geven wat wél en niet mag. Spelregels veranderen met de tijd, omdat mensen veranderen. Maar één aspect blijft ongewijzigd. Hoe veranderlijk de aard van de mens ook is, er zijn altijd mensen die gedijen op het illegaal oversteken van grenzen in tijden van oorlog en van vrede. Hoe dat tijdens de eerste Wereldoorlog ging kun je zien in het Openluchtmuseum in een presentatie in boerderij Budel. En ervaren tijdens het smokkelspel.

Lees meer

When Abstract Meets History
12/08/16

When Abstract Meets History

Onlangs zijn er nieuwe toiletgebouwen in het museumpark neergezet. Ze hebben een bijzonder strak uiterlijk en een geheel eigen architectuur. Het thema van deze gebouwen is ‘When Abstract Meets History’ (Als Abstractie Geschiedenis Ontmoet).

Lees meer

Fonds voor Cultuurparticipatie steunt Maand van de Geschiedenis voor de komende vier jaar
01/08/16

Fonds voor Cultuurparticipatie steunt Maand van de Geschiedenis voor de komende vier jaar

Het Nederlands Openluchtmuseum ontvangt voor 2017-2020 de volledige toekenning van 400.000 euro van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de Maand van de Geschiedenis. Hiermee wordt de huidige samenwerking met het fonds voor de komende vier jaar geïntensiveerd. De subsidie is onderdeel van de regeling ‘Talent en festivals’. Het museum en het team van de Maand Geschiedenis zijn voor deze omvangrijke bijdrage ontzettend dankbaar.Lees meer