Kies een categorie:
Taxatie Koninklijke voorwerpen in het Openluchtmuseum
21/10/13

Taxatie Koninklijke voorwerpen in het Openluchtmuseum

Wat is het, waar komt het vandaan en…wat is het waard?
Op zaterdag 26 oktober kunnen bezoekers van het Nederlands Openluchtmuseum een ‘Koninklijk voorwerp’ laten beoordelen en taxeren. Conservatoren Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema Vorst & Volk. Aansluitend worden om 15.30 uur vijftig Koninklijke Appels geveild voor het Prinses Margrietfonds 

Lees meer

 Gelderland levert je mooie streken deze herfst
11/10/13

Gelderland levert je mooie streken deze herfst

Deze herfst wordt een groot media-offensief ingezet ter promotie van de vier Gelderse streken (de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland, Achterhoek). Onder de noemer "Gelderland levert je mooie streken" zullen de Gelderse streken uitgebreid op nationale televisie en radio zijn. Doel is het publiek te verleiden om nog deze herfst een bezoek te brengen aan de Gelderse streken. Toerisme Gelderland zet hiervoor ongeveer 500 commercials in die de hele maand oktober te zien en te beluisteren zijn. Focus van de campagne ligt op tips voor de herfst(vakantie).

Lees meer

“Kies je Koning” in het Openluchtmuseum
02/10/13

“Kies je Koning” in het Openluchtmuseum

Volk kiest Vorst tijdens de Maand van de Geschiedenis

De maand oktober is Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘Vorst en Volk’ en in de herfstvakantie, van 12 t/m 27 oktober, kiezen bezoekers van het Nederlands Openluchtmuseum hun favoriete vorst in het spel “Kies je Koning”.

Of je nou 8 of 80 bent, man of vrouw, dit jaar – tijdens de Maand van de Geschiedenis - kiest het volk zijn koning(in).

Lees meer