Kies een categorie:
Lefgozers/waaghalzen gezocht
25/11/13

Lefgozers/waaghalzen gezocht

Maak kennis met ‘Bangmakers van alle tijden’.  
Wolven, witte wieven, rovers of aardedonkere bossen jagen ons sinds jaar en dag angst aan. Als je vroeger moest reizen, dan ging je met paard en wagen of te voet langs bospaden en landwegen. Buiten dorpen en steden was het helemaal donker. Je zag geen hand voor ogen en soms was je niet alleen op pad… Geen wonder dat mensen vroeger ’s avonds liever binnen bleven.  Is deze angst vandaag de dag nog reëel? Kom het zelf onderzoeken. Het Nederlands Openluchtmuseum en Natuurmonumenten  organiseren op 14, 15 en 22 december themadagen over ‘Bangmakers van alle tijden’.

Lees meer

93% bezoekers vindt Openluchtmuseum goede locatie voor bijscholingsdag
22/11/13

93% bezoekers vindt Openluchtmuseum goede locatie voor bijscholingsdag

De museale gebouwen zijn dicht, de tram rijdt alleen op afspraak en de voorbereidingen voor het winterhoogseizoen zijn in volle gang – het is duidelijk winterlaagseizoen in het Nederlands Openluchtmuseum. Ondanks deze stille en toch wat gekke periode zien veel bedrijven de diverse mogelijkheden van de commerciële locaties in combinatie met de charme van het museumpark.

Lees meer

De Wijngaard wint Stop Kinderarbeid Award met scholenactie
21/11/13

De Wijngaard wint Stop Kinderarbeid Award met scholenactie

Alle prijswinnaars mogen met de hele bovenbouw naar het Openluchtmuseum in Arnhem. 

Dankzij de Made by Kids-actie maakten 5e t/m 8e groepers van honderden basisscholen kennis met kinderarbeid. Bedrijven zoals Apple en H&M werden aan de tand gevoeld door de kinderen die ook prachtige slogans en posters ontworpen. Basisschool De Wijngaard wint de Stop Kinderarbeid Award 2013. Hivos heeft op 20 november ook de andere prijswinnende scholen bekendgemaakt. Hun posters hangen straks door het hele land.

Lees meer