Kies een categorie:
Horeca Openluchtmuseum 60% EKO-gecertificeerd
15/01/14

Horeca Openluchtmuseum 60% EKO-gecertificeerd

Het Nederlands Openluchtmuseum ontving op 15 januari 2014 tijdens de Horecava het EKO 60% certificaat. De museumrestaurants van het Openluchtmuseum vormen samen het grootste horecabedrijf van Nederland dat het EKO-certificaat mag voeren. Op acht locaties op het museumterrein in Arnhem genieten jaarlijks ruim een half miljoen gasten van eten waaraan maximale aandacht is besteed.

Tijdens de Horecava te Amsterdam reikte bestuurslid Kees Scheepens van Stichting EKO-Keurmerk het 60% EKO-certificaat uit aan horecamanager Eugène Cox van het Openluchtmuseum.

Lees meer

Openluchtmuseum plant bomen in Park Lingezegen
12/01/14

Openluchtmuseum plant bomen in Park Lingezegen

Onlangs tekenden Jan Willem Kamerman (directeur Park Lingezegen) en Jaap de Jong (directievoorzitter Nederlands Openluchtmuseum) een overeenkomst waarin het Openluchtmuseum toezegt bos aan te planten binnen park Lingezegen . Het betreft compensatie voor boskap ten behoeve van de herbouw van de Noorse Watersnoodwoning uit Raamsdonksveer, de uitbreiding van het parkeerterrein in 2013 en de aanleg van een milieustraat in het museumpark in 2012. In totaal zal er 2,2 ha bos worden aangeplant in Park Lingezegen, een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen met ruimte voor mens, water, landbouw en natuur. Daarmee voldoet het museum ruimschoots aan de verplichting om 140% van de gekapte bomen terug te planten.

Lees meer

Willem Bijleveld nieuwe directeur Nederlands Openluchtmuseum
10/01/14

Willem Bijleveld nieuwe directeur Nederlands Openluchtmuseum

Dr. Willem Bijleveld wordt de nieuwe algemeen directeur van het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem, zo maakt de Raad van Toezicht van het museum bekend. Bijleveld (1952) was vanaf 1997 directeur van Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Hij promoveerde tot doctor in de sterrenkunde en was voorheen directeur van Madame Tussauds Amsterdam. Willem Bijleveld begint op 1 mei 2014.

Lees meer