Kies een categorie:
Stijging groepsevenementen in 2013 in Openluchtmuseum
03/02/14

Stijging groepsevenementen in 2013 in Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum ontving in 2013 maar liefst 509.655 bezoekers. Voor de tweede keer in 25 jaar overschrijdt het museum daarmee de grens van een half miljoen bezoekers en is daarmee het best bezochte museum buiten Amsterdam. Het aantal groepsevenementen is in 2013 gestegen. Vooral het vieren van een jubileum en proosten op het nieuwe jaar was dit jaar erg populair.

In december 2013 ontving het Openluchtmuseum van Zoover de Highly Recommended 2013 award. Bezoekers van het museum gaven op Zoover.nl een gemiddelde waardering van 8.4.

Lees meer

Openluchtmuseum op zoek naar hulpgoederen Watersnood 1953
29/01/14

Openluchtmuseum op zoek naar hulpgoederen Watersnood 1953

Herbouw en presentatie Noorse watersnoodwoning in volle gang
Het Nederlands Openluchtmuseum herbouwt op dit moment een houten ‘watersnoodwoning’ uit Raamsdonksveer. De ‘prefab’ woning, door Noorwegen in 1953 in het kader van de internationale noodhulp cadeau gedaan, wordt op 15 april officieel geopend (vanaf 16 april voor publiek toegankelijk). Direct na de ramp kwam de internationale hulpverlening op gang. Voor de presentatie in de woning is het Nederlands Openluchtmuseum nu op zoek naar hulpgoederen met logo’s of emblemen van de gulle gevers.

Lees meer

Stem op het Openluchtmuseum als "Leukste uitje van Nederland"
20/01/14

Stem op het Openluchtmuseum als "Leukste uitje van Nederland"

Het Nederlands Openluchtmuseum is genomineerd voor het Leukste uitje van Nederland 2014 door Het land van ANWB. Op dit platform worden voor en door ANWB-leden de leukste dagjes uit samengesteld.

Heeft u het Openluchtmuseum bezocht en vindt u dat ons museum de titel ‘Leukste uitje van Nederland’ verdient? Geef ons dan uw steun en stem op het Openluchtmuseum.

Met uw stem maakt u kans op 6 tickets naar keuze voor één van de 26 genomineerde dagattracties. Stemmen kan tot en met 2 maart 2014.
Lees meer