Kies een categorie:
Samenwerking speciaal onderwijs en museum levert maatwerk op
12/02/14

Samenwerking speciaal onderwijs en museum levert maatwerk op

Het leukste en meest leerzame dagje uit is vanaf dit voorjaar nog beter bereikbaar voor moeilijk lerende kinderen of kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft in samenwerking met Mariëndael Speciaal Onderwijs, twee educatieprojecten over brood ontwikkeld.

Lees meer

Openluchtmuseum ontvangt € 615.316 van BankGiro Loterij
12/02/14

Openluchtmuseum ontvangt € 615.316 van BankGiro Loterij

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 11 februari 2014 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam ontving het Nederlands Openluchtmuseum een bijdrage van € 500.000 plus € 115.316 uit de verkoop van ‘geoormerkte’ loten. In totaal keerde de BankGiro Loterij 62,5 miljoen euro uit aan culturele instellingen. Met steun van de BankGiro Loterij realiseert het museum in 2014 onder andere een interactief familieproject over kinderarbeid in de zuivelfabriek Freia, wordt de presentatie in de historische bierbrouwerij vernieuwd en wordt de herbouw en museale presentatie in de Noorse Watersnoodwoning gerealiseerd.

Lees meer

Laatste werkende jaknikker naar Openluchtmuseum
04/02/14

Laatste werkende jaknikker naar Openluchtmuseum

De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) en het Nederlands Openluchtmuseum werken samen aan het project “Energie uit Nederlandse Bodem”. Vanaf 14 mei a.s. staat de jaknikker hierbij symbool voor het venster ‘de gasbel’ in de Canon van Nederland.  Als canonpartner stelt NAM materiaal, expertise en financiële middelen beschikbaar voor de overplaatsing van de laatste nog werkende jaknikker in Nederland van oliewinplaats Berkel-4 (Rotterdam) naar het museumpark in Arnhem. Daar wordt het verhaal verteld van de winning van (eindige) fossiele brandstoffen in ons land en over warm wonen voor iedereen.

Lees meer