Kies een categorie:
‘Doe het Openluchtmuseum’ tijdens het Museumweekend
28/03/14

‘Doe het Openluchtmuseum’ tijdens het Museumweekend

Op 1 april a.s. opent het Openluchtmuseum weer alle deuren voor het publiek. Tijdens het museumweekend op 5 en 6 april is er direct al weer van alles te doen voor jong en oud en, iedereen betaalt het kindertarief van 11 euro.

In het project “Bouw Mee” maken kinderen en hun ouders kennis met oude bouwtechnieken en materialen en steken de handen uit de mouwen. Na afloop gaan ze - met een bouwdiploma op zak - op inspectie langs enkele historische gebouwen in het museumpark.

Ook zijn er dagelijks rondleidingen vol verrassende informatie en leuke weetjes. Over het museum zelf, maar ook over het dagelijks leven van de ‘bewoners’ van de historische gebouwen. De rondleider geeft ook volop tips voor je verdere bezoek. Zo 'doe je dus een museum'!

Lees meer

Museumwoningen in Arnhem open voor publiek
28/03/14

Museumwoningen in Arnhem open voor publiek

Tijdens het museumweekend op zaterdag 5 april en zondag 6 april kunt u binnenkijken in drie 'museumwoningen'in de stad Arnhem. Drie stadswoningen, zorgvuldig teruggebracht in de stijl van de jaren 1910, '20 en '50 toen ze net gebouwd waren. U wordt ontvangen en rondgeleid door de hedendaagse bewoners, want de woningen van Volkshuisvesting Arnhem worden gewoon bewoond.
Veel mensen hebben een hang naar het verleden. Op de woningmarkt komt dat tot uiting in een grote belangstelling voor wat makelaars noemen “woningen met veel originele details.”  Dit gegeven inspireerde Gerrit Breeman, directeur van Volkshuisvesting Arnhem om het project Museumwoningen te starten. Download hier de folder of ga naar www.museumwoningenarnhem.nl voor adressen en openingstijden. 

Lees meer

Jaknikker arriveert in het museum
24/03/14

Jaknikker arriveert in het museum

Vandaag - maandag 24 maart - arriveerde de jaknikker in Nederland van NAM oliewinplaats Berkel-4 (Rotterdam) in het Openluchtmuseum.

Vanaf 14 mei staat de jaknikker symbool voor het venster ‘de gasbel’ - over energie uit Nederlandse bodem - in de Canon van Nederland. Als canonpartner stelt NAM materiaal, expertise en financiële middelen beschikbaar voor de overplaatsing van de laatste nog werkende jaknikker in Nederland naar het museumpark in Arnhem. Daar wordt het verhaal verteld van de winning van (eindige) fossiele brandstoffen in ons land en over warm wonen voor iedereen.Lees meer