Kies een categorie:
Schapen scheren en nostalgische kermis in het Openluchtmuseum
23/05/14

Schapen scheren en nostalgische kermis in het Openluchtmuseum

Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni worden de schapen van het Nederlands Openluchtmuseum geschoren. Rondom de schapenstal is een ‘wolstraatje’ ingericht waar bezoekers alles te weten komen over schapen, scheren, verven, spinnen, breien en vilten van wol. En er is nog meer te doen en te beleven. Zo is ook de Nostalgische Kermis van 29 mei t/m 9 juni weer te gast in het museumpark.

Lees meer

Restart, een game over ‘opnieuw beginnen in een ander land’
22/05/14

Restart, een game over ‘opnieuw beginnen in een ander land’

Openluchtmuseum laat leerlingen beleven wat migratie is.

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs een lesprogramma ontwikkeld rond het thema migratie. In Restart, een game over opnieuw beginnen in een ander land, ervaren zij wat migratie met je doet. De leerlingen worden aan een test onderworpen, waarbij ze binnen een vastgestelde tijd moeten bewijzen dat ze een verblijfsvergunning waardig zijn. Hebben ze veerkracht en doorzettingsvermogen, slagen ze erin een zelfstandig bestaan op te bouwen en gelukkig te worden?

Waar loop je tegenaan als nieuwkomer in een ander land? Zoek- en krijg je werk, leer je de taal, de gewoonten en gebruiken? Wat is de mores in je nieuwe land? Zitten nieuwe landgenoten op je te wachten of krijg je elke dag, ook al woon je er al een poosje, te maken met vooroordelen? Voel je je eenzaam of lukt het nieuwe vrienden te vinden?

Lees meer

Zondag 18 mei: Draaiorgeldag
15/05/14

Zondag 18 mei: Draaiorgeldag

Op de jaarlijkse draaiorgeldag in het Openluchtmuseum zijn bijna twintig draaiorgels te gast in het museumpark te Arnhem.

Al meer dan een eeuw zorgen draaiorgels voor sfeer en gezelligheid op straat; een echt Nederlandse traditie. Jaarlijks brengt de Kring van Draaiorgelvrienden (KDV) een unieke collectie straat-, dans- en kermisorgels bijeen in het museumpark.


Lees meer