Kies een categorie:
AMZAF Young Talent Festival; waar jongeren geschiedenis schrijven
13/06/14

AMZAF Young Talent Festival; waar jongeren geschiedenis schrijven

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, is het AMZAF Young Talent Festival. Op maar liefst 13 podia staan 40 acts met maar liefst 250 jonge artiesten. Speciaal voor AMZAF opent het Nederlands Openluchtmuseum ’s avonds het museumpark. Een bijzonder park waar je met gemak 60 voetbalvelden kunt uitrollen. Waar je in tien minuten van Amsterdam naar Groningen loopt. Waar jong talent op 21 juni geschiedenis maakt met hiphop, rock, klassiek, theater en poëzie van nu.

Lees meer

‘Kinderarbeid, niet in mijn tijd’ in het Openluchtmuseum
11/06/14

‘Kinderarbeid, niet in mijn tijd’ in het Openluchtmuseum

- Openluchtmuseum slaat brug tussen kinderarbeid, vroeger en nu -

Bezoekers van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem kunnen vanaf 12 juni, de Internationale dag tegen kinderarbeid, naar de belevingstentoonstelling ‘Kinderarbeid, niet in mijn tijd’. In een coproductie met ontwikkelingsorganisatie Hivos slaat Nederlands Openluchtmuseum spelenderwijs een brug tussen kinderarbeid zoals wij het vroeger in Nederland kenden en de dagelijkse realiteit voor 168 miljoen kinderen elders op de wereld.

Lees meer

05/06/14

Leren over techniek tijdens de geschiedenisles

Nederlands Openluchtmuseum en Stichting Techniekpromotie educatieve partners voor basisonderwijs 

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en Stichting Techniekpromotie tekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst om samen op te trekken als educatieve partners. Zij koppelen wetenschap & techniek aan geschiedenis zodat het basisonderwijs techniek gemakkelijker in de reguliere lessen kan inbedden. De ondertekening vindt plaats tijdens de landelijke finale van het Techniek Toernooi in het Openluchtmuseum in Arnhem. 

Lees meer