Kies een categorie:
400 Taalmaatjes te gast in het Openluchtmuseum
24/06/14

400 Taalmaatjes te gast in het Openluchtmuseum

Dinsdag 24 juni ontvangt het Nederlands Openluchtmuseum ruim 400 gasten voor de grote slotbijeenkomst van het project Taal in Beweging van VluchtelingenWerk Oost Nederland.

Mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen, zijn in dit project gekoppeld aan een vrijwillige taalcoach. Deze koppels komen dinsdag samen in het Openluchtmuseum voor een feestelijke afsluiting van het project en een conferentie over taal bij nieuwkomers. In die conferentie worden ook de resultaten van het project besproken.

Lees meer

Nagenieten van AMZAF Young Talent Festival
24/06/14

Nagenieten van AMZAF Young Talent Festival

Tijdens het AMZAF Young Talent Festival genoten bijna 3000 bezoekers van optredens van 250 jonge talenten: 40 acts op maar liefst 13 podia in het sprookjesachtige museumpark. 

Poëzie in de kerk
Rap in de wei
Rock in de Remise
Dans op de deel 

Bekijk hier de foto's van Bas Boerman, Marco Derksen, Ingrid Knier, Tjeerd Knier, Tse Kao, Marieke Brouwer, Marieke Wiendels, Harry Gerritsen, Anita Bozelie, Caroline Berkhof en Wim de Knegt

Heb je AMZAF Young Talent Festival bezocht? De organisatoren zijn benieuwd wat jij van editie 2014 vond. Wat vond je gaaf? Of wat juist niet? En heb je nog tips of suggesties voor de volgende editie? Laat het ons weten! Onder de inzendingen verloten we vier vrijkaarten voor AMZAF Young Talent Festival 2015.

Lees meer

Duurzaam eten in het Nederlands Openluchtmuseum
16/06/14

Duurzaam eten in het Nederlands Openluchtmuseum

De Monitor Duurzaam Voedsel laat zien dat consumenten in Nederland steeds vaker kiezen voor dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. In 2013 steeg de omzet met 10,8%. Het Nederlands Openluchtmuseum geeft zijn gasten ook deze keuze tijdens een bezoek aan het museumpark.

Lees meer