Kies een categorie:
Openluchtmuseum-kamer geopend in Hotel Haarhuis
08/07/14

Openluchtmuseum-kamer geopend in Hotel Haarhuis

Nederlands Openluchtmuseum-kamer voert hotelgasten terug naar de jaren ‘50
 
Op 7 juli 2014 openden BEST WESTERN PLUS Hotel Haarhuis-directeur Arjen de Vries en Willem Bijleveld, directeur Nederlands Openluchtmuseum een unieke nieuwe gastenkamer in het Arnhemse hotel. De Nederlands Openluchtmuseum-kamer voert de gasten zestig jaar terug in de tijd. De inrichting is vintage-jaren ’50 en verworven in samenwerking met conservatoren van het museum. Door het levensechte fotobehang wanen de gasten zich in de gezellige arbeiderswoning uit Tilburg in het museum.  

Lees meer

Zomeravond in de kruidentuin
26/06/14

Zomeravond in de kruidentuin

Iedere dinsdagavond, van 1 juli t/m 12 augustus 2014, ontdekt u de prachtige tuinen, akkers en het natuurlijke landschap in het Nederlands Openluchtmuseum. U geniet van de avondzon, de zingende vogels en rijk bloeiende planten in het verstilde museumpark.Lees meer

Openluchtmuseum ontvangt TOOM award voor terugdringen  brandmeldingen
25/06/14

Openluchtmuseum ontvangt TOOM award voor terugdringen brandmeldingen

ARNHEM – Op woensdag 25 juni ontving het Nederlands Openluchtmuseum de TOOM AWARD 2013 uit handen van Regionaal Commandant Paul Joosten van Brandweer Midden-Gelderland. Met deze award wil de brandweer organisaties stimuleren onechte brandalarmeringen terug te dringen (TOOM = Terugdringen Onechte en Ongewenste Meldingen). In 2013 ontving de brandweer nog slechts 2 onechte meldingen uit het Openluchtmuseum, in 2009 waren dat er nog 98. Jeroen Bergers (hoofd beveiliging: “Het Openluchtmuseum is bijzonder trots op de TOOM award. Bewust omgaan met brandbeveiliging is een zaak voor iedereen”.

Lees meer