Kies een categorie:
NJO Muziekzomer te gast in Openluchtmuseum
14/08/14

NJO Muziekzomer te gast in Openluchtmuseum

De NJO Muziekzomer strijkt ook dit jaar weer neer in het Nederlands Openluchtmuseum. 

Op zaterdag 16 augustus spelen harpiste Jaike Bakker en haar ensemble In de boerderij uit Beerta een vrolijk en zomers Spaans programma "It takes Two to Tango". In de Madrigals van George Crumb staan de teksten van de Spaanse dichter Federico García Lorca centraal. Daarnaast passeren werken van Manuel de Falla, Maurice Ravel, André Caplet en anderen de revue. 

* Aanvang 15.00 uur
* Boerderij Beerta 
* Gratis voor museumbezoekers

Kijk voor meer informatie op de website van de NJO Muziekzomer.

Lees meer

Historisch Oogstweekend in het Openluchtmuseum
14/08/14

Historisch Oogstweekend in het Openluchtmuseum

- Kom oogsten, rooien en hooien - 

In het weekend van 23 en 24 augustus 2014 is het historisch oogstweekend in het Openluchtmuseum te Arnhem. Kinderen mogen helpen met hooien en rooien en gaan met een boswachter op zoek naar wilde eetbare planten.

Verhalen en demonstraties geven betekenis aan vergeten woorden als wannen, haren, roten en repelen en er is van alles te proeven en beleven. De muzikanten van Madlot uit Wageningen zorgen voor vrolijke speelmansmuziek. Het oogstweekend wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten.

Lees meer

Start Kaartverkoop Openingsfestival Maand van de Geschiedneis
12/08/14

Start Kaartverkoop Openingsfestival Maand van de Geschiedneis

Woensdag 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis met het Openingsfestival op Huis Doorn Het festival is de ontmoetingsplek voor liefhebbers van geschiedenis, politiek, literatuur, theater en muziek. Verruim je blik, laat je verrassen en verken op woensdag 1 oktober samen met vrienden, collega's, famuilie of bondgenoten het thema van de Maand van de Geschiedenis 2014: Vriend & Vijand. Kaarten voor het festival zijn online te koop van € 15,-- per stuk.

Lees meer