Kies een categorie:
Bezoekersrecord ‘Beleef Landleven’ in het Openluchtmuseum
08/09/14

Bezoekersrecord ‘Beleef Landleven’ in het Openluchtmuseum

De 4e editie van Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum was een groot succes. Op 5, 6 en 7 september bezochten ruim 30.000 mensen het evenement, een stijging van 20% ten opzichte van 2013. Tijdens Beleef Landleven komt het gelijknamige magazine tot leven en ontmoeten de historische ambachten en presentaties in het Openluchtmuseum hun hedendaagse vertaling.

Lees meer

Miniconcert Herman van Veen tijdens Beleef Landleven
04/09/14

Miniconcert Herman van Veen tijdens Beleef Landleven

Herman van Veen behoeft geen introductie meer. Op zaterdag 6 september komt hij naar het Nederlands Openluchtmuseum voor een miniconcert van een uur tijdens het evenement Beleef Landleven. Het optreden begint zaterdag 6 sept. om 14.00 uur bij de Van Gend en Loos loods in het museum. Aansluitend is er gelegenheid om zijn nieuwe boek “Een Ogenblik” door hem te laten signeren. Beleef Landleven op 5, 6 en 7 spetember 2014 is een uniek evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. In het idyllische Openluchtmuseum in Arnhem ervaart u het magazine Landleven in drie dimensies: zien, beleven en doen.   

Lees meer

Wecken : Boerin tegen topkok
03/09/14

Wecken : Boerin tegen topkok

Wecken, een klassieke methode om voedsel te conserveren, is weer helemaal in! Met name op de boerderij was dit vroeger en nog steeds de ideale manier om de oogst voor een heel jaar veilig te stellen. Maar wecken is een kunst. Tijdens Beleef Landleven wordt deze traditie opgenomen op de Nationale Inventaris Immaterieel  cultureel Erfgoed. Om te laten zien dat de traditie van het wecken springlevend is gaan koks van Euro-Toques de strijd aan met de dames van ‘Vrouwen van Nu’ om te bepalen wie het lekkerst in kan maken. De uitdaging is niet eenvoudig, want wint grootmoeders aanpak of is er een culinair toefje aan toe te voegen? Boerin versus topkok op zondag 7 september, vanaf 13.00 uur. Op Beleef Landleven is die dag van alles te doen op het gebied van de traditionele volkskeuken: Carolina Verhoeven van de Landskeuken uit Roden laat weckrariteiten zien, zoals een wilde eend van 112 jaar oud en vooroorlogse koffie in een wijnfles.

Weckliefhebbers uit de twaalf provinciën geven hun beste recepten prijs en iedereen mag komen proeven van de lekkerste hapjes. Ot en Sien geven het startsein aan een heuse pannenkoekenrace.

Lees meer