Kies een categorie:
(h)Eerlijke Leveranciersmarkt Stichting EKO keurmerk in Nederlands Openluchtmuseum
30/09/14

(h)Eerlijke Leveranciersmarkt Stichting EKO keurmerk in Nederlands Openluchtmuseum

Stichting EKO-keurmerk en de horeca van het Nederlands Openluchtmuseum organiseerden maandag 29 september een netwerklunch voor beslissers in horeca, catering en instellingen. De 80 genodigden lieten zich inspireren door het horecateam van het museum dat een biologische vijfgangenlunch had bereid. De leveranciers gaven toelichting. Het besluit van de stichting om actiever gecertificeerden bij hun marketing en bedrijfsvoering bij te staan viel in goede aarde.

Lees meer

Start Maand van de Geschiedenis  Openingsfestival  1 oktober, Huis Doorn
24/09/14

Start Maand van de Geschiedenis Openingsfestival 1 oktober, Huis Doorn

Op woensdag 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis met het Openingsfestival op Huis Doorn. Tegen dit idyllische decor draven de levensechte paarden van het theaterfenomeen War Horse je tegemoet, speelt de Konrad Koselleck Big Band met Ellen ten Damme muziek van het World War One Project, geven Jort Kelder en Marjan Hammersma (Directeur-generaal Cultuur en Media van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) het officiële startsein aan de Maand van de Geschiedenis 2014 én lanceren zij het nieuwe platform EersteWereldoorlog.nu.

Lees meer

Evacués in het Openluchtmuseum
11/09/14

Evacués in het Openluchtmuseum

Zeventig jaar Market Garden 
Als de stad Arnhem moet worden geëvacueerd na Operatie ‘Market Garden’ kiezen zo’n 600 mensen het Openluchtmuseum als verblijfplaats. Het museum was gesloten, maar toch bewoond.

(foto: P.J. de Booijs - Gelders Archief 1533-216) 


Lees meer