Kies een categorie:
Business Breakfast club Ronald McDonald huis Arnhem maakt kennis met Openluchtmuseum
03/12/14

Business Breakfast club Ronald McDonald huis Arnhem maakt kennis met Openluchtmuseum

Dinsdag 2 december 2014 vond de Business Breakfast club, gekoppeld aan het Ronald McDonald huis Arnhem dat vorige week zijn lustrum vierde, plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. De 80 zakelijke gasten uit de regio werden ontvangen in het sfeervol verlichte winterse museumpark met mini ontbijthapjes.

“Lid zijn van een business club dat een goed doel als het Ronald McDonald huis ondersteunt, zorgt voor onderlinge verbondenheid onder de leden. De leden treffen elkaar tien keer per jaar tijdens een ontbijtbijeenkomst, die elke keer door een ander lid en op een andere locatie wordt georganiseerd. Naast het feit dat het Openluchtmuseum graag een steentje bijdraagt aan het goede doel en deze bijeenkomst daarom graag wilde sponsoren, is het tevens een goede manier om de leden van de Breakfast club kennis te laten maken met de zakelijke mogelijkheden van het museum” vertelt Margo Braafhart van de afdeling Sales. "Daarnaast vinden we het fijn dat we de mogelijkheid hadden om het huis 40 vrijkaarten voor een bezoek aan het museum te overhandigen. Omdat het Ronald McDonald Huis tegenwoordig ook een hotelfunctie heeft, is dit voor het management van het huis een mooi presentje om in deze periode van het jaar uit te kunnen reiken aan hun gasten."

Lees meer

Circus strijkt neer in Nederlands Openluchtmuseum
02/12/14

Circus strijkt neer in Nederlands Openluchtmuseum

Met een echte circusparade door het museumpark wordt op zondag 7 december de tentoonstelling Hooggeëerd publiek - Komt dat zien, komt dat zien! feestelijk geopend. De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van het Nationaal Circusjaar 2014/2015.
Vroeger kondigde een circus zijn komst altijd aan met een parade. In het Openluchtmuseum brengen jongleurs, acrobaten, paarden, kamelen en lama's het museumpubliek alvast in de stemming voor een bijzondere tentoonstelling over de lange, rijke traditie van het circusleven. Komt dat zien, komt dat zien! 

Lees meer

Openluchtmuseum plant bos Park Lingezegen
28/11/14

Openluchtmuseum plant bos Park Lingezegen

Het Nederlands Openluchtmuseum is altijd in ontwikkeling en werkt momenteel aan de presentatie van de Canon van Nederland: de geschiedenis van Nederland in 50 vensters van belangrijke personen, creaties en gebeurtenissen. Hiervoor is het soms noodzakelijk bomen te kappen. Om de bomenkap royaal te compenseren plant het museum ruim 2,2 ha nieuw bos aan langs de Bemmelse Zeeg in Park Lingezegen. In het kader van de herplant is op 28 november een rode beuk in de grond gezet. (Foto: Ivo Hutten)

Lees meer