Kies een categorie:
Rondje Nederland, de mooiste familieloop voor iedereen
17/03/15

Rondje Nederland, de mooiste familieloop voor iedereen

Prestatieloop Ciko ’66 in het Nederlands Openluchtmuseum. 

Genieten van sport en cultuur? Van bewegen in de natuur? Een gezellige familiedag? Persoonlijk record verbeteren? Dit kan allemaal in één dag. Atletiekvereniging Ciko ’66 biedt iedereen namelijk een unieke kans om een rondje dwars door Nederland te lopen in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem!

Lees meer

HISTORIE21 – Gedeeld Verleden Gedeelde Toekomst in het Nederlands Openluchtmuseum
16/03/15

HISTORIE21 – Gedeeld Verleden Gedeelde Toekomst in het Nederlands Openluchtmuseum

Op 21 maart is het Nederlands Openluchtmuseum het podium voor HISTORIE21, het storytellingprogramma van Stichting Moluks Historisch Museum. 21 maart is voor de Molukse gemeenschap in Nederland een bijzondere datum. Op 21 maart 1951 kwam het eerste schip, de Kota Inten, met Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen aan in de Rotterdamse haven. Nadien volgden nog meer schepen met Molukkers in Rotterdam en Amsterdam. Molukkers voor wie in het onafhankelijke Indonesië geen plaats meer was want ze dienden immers het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. De Molukkers werden ondergebracht in onder andere barakkenkampen, voor een wat toen nog heette ‘tijdelijk verblijf’. Het Nederlands Openluchtmuseum mag een van de barakken uit Lage Mierde al sinds 2003 tot zijn erfgoedcollectie rekenen.

Lees meer

Nieuwe duurzame bus voor Museum Plus Bus
12/02/15

Nieuwe duurzame bus voor Museum Plus Bus

Het Nederlands Openluchtmuseum is een van de twaalf musea die deelneemt in het project Museum Plus Bus. Vanaf vandaag rijdt de Museum Plus Bus met een nieuwe, duurzame bus door het land om senioren een culturele dag uit aan te bieden. Dankzij de groene Euro-6 motor wordt er minder CO2 uitgestoten en voldoet de bus aan de hoogste emissienormen. Met de nieuwe bus – te herkennen aan de twaalf kleurrijke kunstwerken van de deelnemende musea – wil de Museum Plus Bus een positieve bijdrage leveren aan het milieu. De bus is vandaag met de eerste groep senioren uit Rotterdam feestelijk onthaald voor het Van Gogh Museum te Amsterdam in aanwezigheid van directeur Axel Rüger.

Lees meer