Kies een categorie:
Dagje Openluchtmuseum voor knappe koppen
08/04/15

Dagje Openluchtmuseum voor knappe koppen

Leerlingen van tien basisscholen hebben dankzij hun rekentalent een dagje uit gewonnen naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Voor hun hele klas welteverstaan.

Lees meer

De tram rijdt tijdens Paasdagen
01/04/15

De tram rijdt tijdens Paasdagen

Update 04/04/2015 - De bovenleiding is gerepareerd. Tijdens de paasdagen zal de tram weer rijden.
----------------
Tijdens de storm van dinsdag 31 maart is er een boom op het tramtracé gevallen. Hierdoor heeft de bovenleiding zware schade opgelopen. Op 4 april zal de schade worden gerepareerd. Tijdens de paasdagen zullen de historische trams naar verwachting weer elke 5 minuten rijden volgens 'dienstregeling'.

Lees meer

Het Openluchtmuseum is weer open!
01/04/15

Het Openluchtmuseum is weer open!

Het Openluchtmuseum is vol verhalen. Over wonen en werken, leren en spelen, gebruiken en tradities. Vanaf 1 april stapt u weer letterlijk in de sfeer van toen en maakt kennis met onze – en uw eigen – geschiedenis. Het museum werkt hard aan de toekomst, maar ook al dit seizoen is er weer veel nieuws te zien en te doen. 

Smokkelspel (gezinsactiviteit, wknd & vakantie)
Van april t/m juni speel je een spannend smokkelspel met het hele gezin. Tijdens de eerste Wereldoorlog passeerde heel wat illegale contrabande de Nederlands-Belgische grens. Schaarse goederen maar ook mensen die liever in het neutrale Nederland wilden zijn. Ga honderd jaar terug in de tijd en smokkel bloem, petroleum en zeep langs de douane.

Lees meer