Kies een categorie:
Massale belangstelling voor de Maand van de Geschiedenis
03/11/16

Massale belangstelling voor de Maand van de Geschiedenis

423 culturele instellingen, 865 boekhandels en bibliotheken en 45 partnerorganisaties brachten in oktober miljoenen Nederlanders on- en offline in aanraking met de geschiedenis van grenzen. Door heel Nederland werden 786 activiteiten georganiseerd voor een divers publiek. Met volgeboekte events en een totale mediawaarde van 1,5 miljoen euro (alleen print) overtrof de belangstelling voor en de zichtbaarheid van de Maand van de Geschiedenis alle eerdere edities. De Maand van de Geschiedenis is met afstand het grootste historische evenement van Nederland.

Lees meer

Nederlands Openluchtmuseum viert feest dankzij verhalentafel
21/10/16

Nederlands Openluchtmuseum viert feest dankzij verhalentafel

De digitale verhalentafel van het Nederlands Openluchtmuseum behoort tot de top drie beste ‘Nieuwe Media Producties 2016’ volgens het Cinekid Festival. Op vrijdag 21 oktober in Amsterdam werden ruim 70  inzendingen beoordeeld door een kinderjury en een vakjury. De interactieve verhalentafel wordt gebruikt voor de presentatie ‘Feest! in Nederland’ en is ontwikkeld door Studio Kloek uit Rotterdam.

Lees meer

Eerste NK haardhout stapelen: wie stapelt het mooist, slimst en snelst hout?
20/10/16

Eerste NK haardhout stapelen: wie stapelt het mooist, slimst en snelst hout?

Haardhout is een echt ‘mannending’. Zagen, kloven, sjouwen en stapelen. Er zijn zelfs echte specialisten in. Die gaan de uitdaging aan op 17 en 18 december tijdens het eerste NK haardhout stapelen, als onderdeel van Landleven Winter in Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het is een open NK, dat wil zeggen dat iedereen die mee wil doen, mee mag doen. Individueel of in groepsverband, mannen en vrouwen. De beste stapelaar van Nederland is degene die zo mooi, slim en snel mogelijk het gekloofde hout stapelt. Op zondag vindt er een snelheidsproef plaats voor de titel ‘Snelste Stapelaar van Nederland’. Op zaterdag en op zondag wordt er een dagwinnaar uitgeroepen, beiden winnen een houtkloofmachine.

Lees meer