Kies een categorie:
Burgemeester Herman Kaiser onthult "Ons Echte Goud"
19/04/15

Burgemeester Herman Kaiser onthult "Ons Echte Goud"

Dit is koren op de molen: zo brengen we in het hart van het uitgaansgebied het Nederlands Openluchtmuseum onder de aandacht van een breed publiek.” Zondagochtend werd in Arnhem het derde gouden pronkstuk onthuld van de Nationale Museumweek. 2755 goud blinkende molentjes vormden op de Korenmarkt één grote Poldermolen. Burgemeester Herman Kaiser, Willem Bijleveld - directeur van het Openluchtmuseum in Arnhem en Gerrit Pol – voorzitter van de Gelderse Molen, maakten de eerste gouden selfie bij het object. 

Met de campagne /Ons Echte Goud\ zet de eerste Nationale Museumweek bijzondere museumstukken in de schijnwerpers. Zo wordt aandacht gevraagd voor de verhalen, de geschiedenis en de belangrijke lessen die deze museumschatten ons verschaffen. 

In de museumweek wandelt u elke dag om 13.30 uur met de molenaar langs de molens op het museumterrein en maakt kennis met de molens uit de collectie van het Openluchtmuseum en hun werking. Download de flyer voor meer informatie.

Lees meer

Meer Arnhemse scholieren gaan deelnemen aan onze educatieve projecten
17/04/15

Meer Arnhemse scholieren gaan deelnemen aan onze educatieve projecten

Alle leerlingen van de Arnhemse basisscholen kunnen voortaan rekenen op educatie in allerlei vormen van kunst en cultuur. Dit is het directe gevolg van een samenwerkingsverband tussen het Arnhemse basisonderwijs, de gemeente Arnhem en een de grote culturele instellingen, waaronder het Nederlands Openluchtmuseum. Dit samenwerkingsverband is op woensdag 1 april j.l. vastgelegd in een convenant.

Lees meer

Dag van de Gelderse Traditie
17/04/15

Dag van de Gelderse Traditie

Beleef en doe mee! Bouw een corsowagen, leer vendelzwaaien, ga op vorstenjacht en proef verse streekgerechten: op de dag van de Gelderse traditie komen gebruiken en tradities tot leven! Op zaterdag 27 juni 2015 vindt u deze, en vele andere activiteiten in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De tradities en gebruiken van het project een wagen vol verhalen komen tot leven en kunt u beleven!

Lees meer