Kies een categorie:
Vacature bedieningsmedewerker Openluchtmuseum
07/05/15

Vacature bedieningsmedewerker Openluchtmuseum

De afdeling horeca van het Openluchtmuseum is een ambitieuze organisatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Ons product is biologisch en ambachtelijk en sinds 2013 zijn wij EKO-gecertificeerd. Met een team van ongeveer 90 medewerkers gaan wij dagelijks de uitdaging aan om de catering in de 8 locaties en ongeveer 1200 feesten/bijeenkomsten per jaar te verzorgen waarbij we medewerkers zoveel mogelijk de vrijheid geven in hun werk. 

Lees meer

Mooiste secretaresse gezocht
07/05/15

Mooiste secretaresse gezocht

Kom naar de locatiedag op 28 juni in het Openluchtmuseum 

Op secretaressedag vond het jaarlijkse secretaressecongres van het Radboudumc weer plaats. Secretaresses konden bij de stand van het Nederlands Openluchtmuseum op de foto als collega Nel uit de jaren '50. Het leukste portret en de leukste groepsfoto kregen op donderdag 7 mei een vergroting uitgereikt. Dit initiatief van het Openluchtmuseum is onderdeel van een campagne om secretaresses op een ludieke manier in aanraking te laten komen met de zakelijke mogelijkheden van het museum.

Lees meer

Openluchtmuseum presenteert o.a. WO I en Slavernij
29/04/15

Openluchtmuseum presenteert o.a. WO I en Slavernij

- Vier nieuwe presentaties Canon van Nederland -

Het Nederlands Openluchtmuseum werkt aan een grote tentoonstelling van de Canon van Nederland. De tentoonstelling opent in 2017, maar nu al verbindt het museum de grote geschiedenis van ons land met het dagelijks leven van gewone mensen in presentaties die tot de verbeelding spreken. 

Vanaf 30 april wordt de geschiedenis van de 1e Wereldoorlog, Slavernij, Vereenigde Oost-Indische Compagnie en de Statenbijbel op een vernieuwende manier belicht in vier historische gebouwen in het museumpark. 

Willem Bijleveld (directeur): “De nieuwe presentaties zijn een grote aanwinst voor het Openluchtmuseum en een krachtige opmaat naar de canontentoonstelling. We kijken naar grote thema’s door de ogen van de vroegere bewoners van onze gebouwen. Dat maakt het persoonlijk. Als bezoeker stap je binnen in het leven van die tijd en dat brengt de geschiedenis heel dichtbij.”

Lees meer