Kies een categorie:
Nederlands Openluchtmuseum zoekt Anansi-vertellers
10/08/15

Nederlands Openluchtmuseum zoekt Anansi-vertellers

Afro-Caraïbische vertelcultuur krijgt plaats onder de Anansiboom. Vanaf april 2016 krijgt de Anansiboom – en daarmee de Afro-Caraïbische vertelcultuur – een plek in het Nederlands Openluchtmuseum. Het museum is daarvoor op zoek naar vrijwillige verhalenvertellers uit de Afro-Caraïbische gemeenschap. Zij krijgen een training van meesterverteller Wijnand Stomp, alias Mister Anansi. 

Op zaterdag 5 september 2015 is de feestelijke kick-off van de Anansiboom. Wijnand Stomp speelt om 13.00 en 15.30 uur ‘Tante Jewels Slavernij Show’. Deze voorstelling is een mix van comedy, theater en documentaire. Na afloop gaat Stomp in gesprek met het publiek en geeft hij een toelichting op het project de Anansiboom.

Lees meer

Fonds voor Cultuurparticipatie steunt Maand van de Geschiedenis
10/08/15

Fonds voor Cultuurparticipatie steunt Maand van de Geschiedenis

Het Nederlands Openluchtmuseum ontvangt van het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie van € 160.000 voor het project 'Maand van de Geschiedenis - Onderzoek naar de professionalisering van drie pilots als inspiratie voor andere deelnemers'. De Maand van de Geschiedenis is een landelijke campagne die geschiedenis een maand lang in de schijnwerpers zet. In 2015 vindt de 12e editie plaats. In 2014 bezochten 400.000 mensen 800 activiteiten verspreid over het land.

Lees meer

Arnhemse MuseumJeugdUniversiteit werft studenten (8- 12 jr)
15/07/15

Arnhemse MuseumJeugdUniversiteit werft studenten (8- 12 jr)

Spannende actieve werkcolleges in vijf musea. “Meer weten dan je meester of je juf?” Met deze vraag werven vijf Arnhemse musea nieuwsgierige studenten van 8 t/m 12 jaar voor de colleges van de MuseumJeugdUniversiteit. Vijf zondagen – tussen 20 september t/m 10 januari – dagen Museum Arnhem, Airborne Museum Hartenstein, KTOMM Bronbeek, het Nederlands Watermuseum en het Nederlands Openluchtmuseum de jonge studenten uit tijdens spannende actieve werkcolleges.

Lees meer