Kies een categorie:
Verrassing van het Openluchtmuseum… de barbecue gaat weer aan!
22/10/15

Verrassing van het Openluchtmuseum… de barbecue gaat weer aan!

Midden in de winter barbecueën? Waarom eigenlijk niet? Het kan de komende weken in het Nederlands Openluchtmuseum. In combinatie met een uurtje schaatsen, een wandeling door het winterse museumpark of een actief arrangement wordt barbecueën een feestje.

Lees meer

21/10/15

Wethouder Gerrie Elferink opent Kenniscollectie Arnhem

[PERSBERICHT Dirkzwager Advocaten & Notarissen]
Unieke samenwerking bibliotheken in Arnhem geeft toegang tot duizenden bijzondere documenten

Arnhem. 

Op woensdag 21 oktober om 16.30 uur geeft Gerrie Elferink, wethouder van Cultuur in Arnhem, in Rozet het startschot voor Kenniscollectie Arnhem. Een uniek en nieuw initiatief van Dirkzwager advocaten & notarissen waarbij kennis delen centraal staat. Dankzij Kenniscollectie Arnhem kunnen leden en relaties van de samenwerkende bibliotheken van elkaars collecties profiteren. Daarmee krijgt het publiek toegang tot duizenden bijzondere documenten: van kunstboeken tot muziekstukken, van juridische werken tot historische beelden.

Lees meer

Kinderen vragen om meer techniekles op school
21/10/15

Kinderen vragen om meer techniekles op school

Zo’n 150 kinderen luidden afgelopen vrijdag een levende klok voor meer techniekles op school. Dit deden zij in het kader van de Kinderboekenweek waarin dit jaar natuur, wetenschap en techniek centraal staan. Met het luiden van de levende klok geven zij een klinkend signaal af. Deze dag markeert het vertrekpunt voor meer wetenschap en techniek op school en is tevens de start van het Techniek Toernooi editie 2016 met als thema ‘Tijd’. De levende klok werd geluid in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Lees meer