Kies een categorie:
Ons Echte Goud - Nationale Museumweek
15/04/16

Ons Echte Goud - Nationale Museumweek

In het Openluchtmuseum komt onze geschiedenis in al haar facetten tot leven. Je proeft het verleden, maakt een praatje met ambachtslieden en stapt binnen in Nederlandse huiskamers door de eeuwen heen.

De collectie is een uniek: de molens, huizen, boerderijen en de zuivelfabriek zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland. Maar...Ons Echte Goud is de geschiedenis van het het dagelijks leven, de verhalen van de gewone mensen die er woonden en werkten. 
Lees meer

Groep 7 OBS de Klimboom wint rekentest Nederlands Openluchtmuseum
13/04/16

Groep 7 OBS de Klimboom wint rekentest Nederlands Openluchtmuseum

Spelenderwijs leren tijdens museumlessen in het Openluchtmuseum
 
Op woensdag 13 april werden de kinderen van groep 7 van OBS de Klimboom in Heteren verrast door een medewerker van het Nederlands Openluchtmuseum. Zij wonnen een prijs met de Rekentest die het museum organiseerde voor de Grote Rekendag op 23 maart jl. Binnenkort komen ze met de hele klas op bezoek in het Openluchtmuseum voor een spannende museumles én een bezoek aan het museum. Maar liefst 63 klassen deden mee aan de Rekentest.

Lees meer

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt nieuwe vormen aan
07/04/16

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt nieuwe vormen aan

'Onze geschiedenis voortaan onder één dak. Wat kun je vertellen over de toekomst als je de geschiedenis niet kent? Binnenkort opent het vernieuwde Nederlands Openluchtmuseum ‘de Canon van Nederland ’. Vanaf dat moment is de Nederlandse geschiedenis interactief en voortaan onder één dak te beleven. Met deze keuze geeft het museum duiding aan heden en verleden maar tegelijkertijd ook aan de toekomst. Vandaag lanceerde het museum haar HHH-strategie: Hoofd, Hart en Handenstrategie.

Lees meer