Kies een categorie:
Anansi vertellingen vast onderdeel in Nederlands Openluchtmuseum
14/05/16

Anansi vertellingen vast onderdeel in Nederlands Openluchtmuseum

De Afro-Caraïbisch Nederlandse vertellers krijgen een bijzondere plek in het Nederlands Openluchtmuseum. Het Nederlands Openluchtmuseum is één van de drukst bezochte musea van Nederland en vertelt het verhaal van alle Nederlanders. Naast o.a. een Zeeuws kerkje, Tilburgse arbeiderswoningen,  een Indisch achtererf en een Molukse Barak, heeft vanaf zaterdag 14 mei nu ook de Anansiboom als onderdeel van de Afro-Caraïbische Nederlandse verteltraditie een eigen plek gekregen in het museum.

Lees meer

22 mei | Draaiorgeldag in hetOpenluchtmuseum
10/05/16

22 mei | Draaiorgeldag in hetOpenluchtmuseum

Maak kennis met een muzikaal hoofdstuk uit onze geschiedenis  Op zondag 22 mei 2016 is de jaarlijkse draaiorgeldag in het Nederlands Openluchtmuseum. Bijna twintig draaiorgels zijn te gast in het museumpark te Arnhem. Al meer dan een eeuw zorgen draaiorgels voor sfeer en gezelligheid op straat; een echt Nederlandse traditie. Jaarlijks brengt de Kring van Draaiorgelvrienden (KDV) een unieke collectie straat-, dans- en kermisorgels bijeen in het museumpark. Download hier de flyer van de Draaiorgeldag.Lees meer

De Giro d'Italia rijdt langs het museum
02/05/16

De Giro d'Italia rijdt langs het museum

Op zondag 8 mei rond 16.00 uur raast de Giro d'Italia over de Schelmseweg langs het Openluchtmuseum. Leuk voor onze bezoekers, want je staat 1e rang! Ook het museumpark kleurt roze... de grote molens in het museumpark draaien met giro-roze zeilen op de wieken. Dat belooft zowel in het park, als vanuit de lucht een imposant schouwspel te worden. Leuke tip voor Moederdag! 

Download hier de flyer met informatie over de Giro voor bezoekers van het museum.  

Lees meer