05/01/15

Afscheid van HollandRama (t/m 11 januari)

Openluchtmuseum neemt afscheid van bekroonde museale attractie

Op 11 januari zal de museale attractie HollandRama voor de laatste keer een voorstelling geven. Het Openluchtmuseum wil bezoekers de gelegenheid geven nog één keer een kijkje te nemen achter de schermen van de imposante herinneringsmachine. Van 5 t/m 9 januari dagelijks om 14.00 en 15.00 uur maakt u tijdens een unieke afscheidsrondleiding kennis met het mysterie van HollandRama.

In het weekend (10 & 11 januari) zijn er extra voorstellingen van HollandRama.

Werk aan de winkel
In 2015 start het Openluchtmuseum de voorbereidingen voor de tentoonstelling over de Canon van Nederland in het Entreepaviljoen. De tentoonstellingsruimten en de museale attractie HollandRama zijn dit winterseizoen (t/m 11 januari 2015) voor het laatst toegankelijk. Daarna wordt gestart met een ingrijpende verbouwing die ruim baan biedt voor een indrukwekkende expositie die de bezoeker meeneemt op een filmische reis door de tijd. Een reeks gebeurtenissen in het mensenleven, die de Nederlandse geschiedenis weerspiegelt.

HollandRama maakte vanaf 2000 deel uit van de presentatie van het Nederlands Openluchtmuseum en werd in 2001 bekroond met de Thea Award for Outstanding Achievement. Deze onderscheiding wordt wereldwijd beschouwd als de Oscar van de entertainmentindustrie.