19/08/14

5 t/m 7 sept 2014 | Beleef Landleven in het Openluchtmuseum

Beleef Landleven is een uniek evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. Van 5 t/m 7 september in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Dit jaar is het thema ‘Op bezoek bij’. Drie dagen lang is Beleef Landleven te gast in het Nederlands Openluchtmuseum. Midden tussen authentieke boerderijen, huizen en molens, waar de tijd lijkt stil te staan, maken bezoekers kennis met het landleven van vandaag. Pure producten en gerechten, zeldzame huisdierrassen, dans, muziek en verhalen uit alle delen van ons land. In het museum en op de Beleef Landleven markt zijn demonstraties, lezingen en workshops, museumrondleidingen en kinderactiviteiten.

Speciale aandacht voor… Herman van Veen e.v.a.
Op zaterdag 6 september om 14.00 uur geeft Herman van Veen een miniconcert in het museum. Aansluitend signeert hij zijn nieuwe boek ‘Een ogenblik’.

Zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur start het NK-maaien met de zeis. Teams uit het hele land worden beoordeeld op hun vakmanschap en snelheid. Dat is gegarandeerd een indrukwekkend schouwspel.

Zondag 7 september is de Dag van het Levend Erfgoed met heel veel zeldzame Nederlandse huisdierrassen; koeien, schapen, kippen, geiten, honden en andere dieren. De Hyacintduif, de Saarlooswolfhond, de Toggenburger geit en een majestueuze brandrode stier. Natuurlijk zijn er voor de kinderen ook dieren om te knuffelen.

Carolina Verhoeven van het Culinair Historisch Museum organiseert deze dag vanaf 11.00 uur “Heel Holland Weckt” een bijzondere markt over de traditie van wecken, inmaken en conserveren. In samenwerking met koks uit het hele land demonstreert zij technieken en gerechten van vroeger en nu.

Op bezoek bij
Tijdens Beleef Landleven komt het magazine tot leven. Kunstenaars, vertellers, ambachtslieden, dieren-, tuin- en fruitdeskundigen delen hun passie en kennis. Willem –grijze beer– ter Steeg kookt zijn oersoep en laat bezoekers proeven. Fruitdeskundige Hennie Rossel bespreekt oude fruitrassen in de museumkwekerij en hoefsmeden maken hoefijzers en beslaan paarden ‘uit staf’.

Op het culinaire plein is heel veel te proeven en – als het smaakt – kunnen bezoekers bij de gezellige kraampjes op de markt een maaltijd bij elkaar scharrelen om thuis verder van te genieten. Er zijn workshops voor jong en oud, van breien tot boomklimmen en van quilten tot vuur maken.

Ga voor het complete programma en het bestellen van kaarten naar: www.beleeflandleven.nl. Hier boekt u ook uw busreis vanaf maar liefst 70 opstapplaatsen in heel Nederland.

Toegangsprijzen

• Entree volwassenen € 15,70 p.p.
  • Entree kinderen (4 t/m 12 jaar) € 11,- p.p.
  • Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
  • Passe-partout € 23,50 (bezoek 2 dagen lang Beleef Landleven)
NB: De dag-entree voor het Nederlands Openluchtmuseum is inbegrepen bij de prijs van Beleef Landleven. Museumkaarthouders en Vrienden van het Nederlands Openluchtmuseum hebben gratis toegang.

Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september van 10.00 uur tot 17.00 uur

Beleef Landleven is een initiatief van het magazine Landleven en wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum