15/09/15

30.000 bezoekers beleefden Landleven

De 5de editie van Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum was een groot succes. Op 11, 12 en 13 september 2015 beleefden bijna 30.000 mensen het landelijke leven en zagen zij hoe trends van nu hun oorsprong vinden in traditioneel Nederlands vakmanschap. Op 19 en 20 december zal voor het eerst ook een wintereditie, ‘Landleven Winter’, in het Nederlands Openluchtmuseum plaatsvinden.

Het hele museumpark stond bol van de activiteiten. Bezoekers maakten Staphorster stipwerk, leerden (zelf verbouwde) groenten en fruit te wecken, hoe je zelf wol kunt spinnen, illustreren en breien. Er waren ook stoere workshops voor jong en oud. Zo kon je ‘professioneel’ in bomen leren klimmen, een tafel maken, leren smeden en boomstammen stapelen met een grijpmachine.

Op zaterdag werd gestreden om het Nederlands Kampioenschap Maaien met de Zeis (gewonnen door een team van Landleven lezers) en op zondag oordeelde een deskundige jury over ‘wecksierkunst’ en werd honing van amateur imkers beoordeeld.

Erfgoed inspireert
Beleef Landleven brengt met dit jaarlijkse evenement de thema´s uit het magazine Landleven tot leven. Bezoekers kunnen echt beleven hoe ons Nederlands erfgoed het leven van nu gezonder, leuker en vriendelijker maakt. Zowel de locatie als het brede aanbod van activiteiten maken van Beleef Landleven een populair evenement voor kinderen en volwassenen. Het Nederlands Openluchtmuseum is het ideale decor voor wie van het buitenleven houdt en nieuwsgierig is naar dieren, eten, tuinieren en andere creatieve bezigheden in en rondom huis.

Primeur: Landleven Winter
Op 19 en 20 december 2015 wordt voor de eerste keer Landleven Winter georganiseerd. Twee dagen boordevol sfeervolle winterse belevenissen voor iedereen die van het buitenleven houdt. Ga naar www.landlevenwinter.nl voor meer informatie over dit evenement.

Beleef Landleven 2016 zal plaats vinden op 9, 10 en 11 september 2016 in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.