Kies een categorie:
NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM OPENT HAAR VERNIEUWDE DEUREN
29/11/16

NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM OPENT HAAR VERNIEUWDE DEUREN


Winterseizoen start met opening van geheel vernieuwd entreegebouw


Zaterdag 3 december opent het Nederlands Openluchtmuseum haar deuren voor winter minnend Nederland. Na maanden van verbouwing wordt de bezoeker verrast door de geheel vernieuwde entree waarbij ook de museumwinkel en het restaurant een spectaculaire metamorfose hebben ondergaan. Sinterklaas opent om 11.00 uur het winterseizoen, waarbij ook tante Stien haar intrede zal doen.Lees meer

Massale belangstelling voor de Maand van de Geschiedenis
03/11/16

Massale belangstelling voor de Maand van de Geschiedenis

423 culturele instellingen, 865 boekhandels en bibliotheken en 45 partnerorganisaties brachten in oktober miljoenen Nederlanders on- en offline in aanraking met de geschiedenis van grenzen. Door heel Nederland werden 786 activiteiten georganiseerd voor een divers publiek. Met volgeboekte events en een totale mediawaarde van 1,5 miljoen euro (alleen print) overtrof de belangstelling voor en de zichtbaarheid van de Maand van de Geschiedenis alle eerdere edities. De Maand van de Geschiedenis is met afstand het grootste historische evenement van Nederland.

Lees meer

Nederlands Openluchtmuseum viert feest dankzij verhalentafel
21/10/16

Nederlands Openluchtmuseum viert feest dankzij verhalentafel

De digitale verhalentafel van het Nederlands Openluchtmuseum behoort tot de top drie beste ‘Nieuwe Media Producties 2016’ volgens het Cinekid Festival. Op vrijdag 21 oktober in Amsterdam werden ruim 70  inzendingen beoordeeld door een kinderjury en een vakjury. De interactieve verhalentafel wordt gebruikt voor de presentatie ‘Feest! in Nederland’ en is ontwikkeld door Studio Kloek uit Rotterdam.

Lees meer