Winter in het Openluchtmuseum

Van 3 december 2016 t/m 15 januari 2017 is het winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Ervaar de winters uit onze geschiedenis en kom schaatsen en sleetje rijden, laat je verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek en zopie.

Aanbieding deze winter
Geniet voordat je de ijzers onderbindt tussen 10 en 12 uur van appeltaart voor €1,- of een broodje knakworst voor €1,50 in het Canon Café. De actie is geldig van 5 december 2016 tot en met 13 januari 2017 m.u.v. de kerstvakantie en de weekenden.

Bekijk de winterse activiteiten

Let op: er zijn veel (extra) activiteiten, maar tijdens de winteropenstelling zijn niet alle gebouwen open.

Bijzondere groepsuitjes

brandend haardblok
Hollandse spellen
Mensen bij een vuurpot in het Openluchtmuseum
Winterbarbecue
Winter in het Openluchtmuseum
Buffet Stad en Land
Stamppottenbuffet
Buffet Uit de Pot

Met kinderen de winters van weleer ontdekken

Beleef tijdens de winteropenstelling samen met je kinderen een onvergetelijke dag in het Openluchtmuseum. Er zijn allerlei speciale winteractiviteiten waaraan de kinderen hun hart kunnen ophalen. Kinderen kunnen broodjes bakken op het kindererf. En natuurlijk is er onze prachtige ijsbaan!

Ons dagelijks leven in de winter

Kerkje in het Openluchtmuseum in de sneeuw
Naast het schaatsen en sleeën maak je kennis met ons dagelijks leven in de winters van vroeger. Over werk en eten, overvloed en schaarste, kou en kleding, vervoer en vrije tijd. In de kruidentent hoor je hoe we vroeger onze hardnekkige winterkwaaltjes bestreden en zie je de griendwerker en klompenmaker aan het werk.

Het Zeeuwse kerkje is ieder weekend en in de vakantie gevuld met sfeervolle muziek en zang. In het Openluchtmuseum beleef je de winter van vroeger!

Bekijk onze agenda