Naar het museum

Van 3 december 2016 t/m 15 januari 2017 is het winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Ervaar de winters uit onze geschiedenis en kom schaatsen en sleetje rijden, laat je verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek en zopie of winterse stamppotten. 

Let op: er zijn veel (extra) activiteiten, maar tijdens de winteropenstelling zijn niet alle gebouwen open.

Bijzondere groepsuitjes

brandend haardblok
Hollandse spellen
Mensen bij een vuurpot in het Openluchtmuseum
Winterbarbecue
Winter in het Openluchtmuseum
Buffet Stad en Land
Stamppottenbuffet
Buffet Uit de Pot

Met kinderen de winters van weleer ontdekken

Beleef tijdens de winteropenstelling samen met je kinderen een onvergetelijke dag in het Openluchtmuseum. Er zijn allerlei speciale winteractiviteiten waaraan de kinderen hun hart kunnen ophalen. Kinderen kunnen broodjes bakken op het kindererf. En natuurlijk is er onze prachtige ijsbaan! (*Op de ijsbaan mag vanwege de veiligheid niet met noren geschaatst worden.)

Ons dagelijks leven in de winter

Kerkje in het Openluchtmuseum in de sneeuw
Naast het schaatsen en sleeën maak je kennis met ons dagelijks leven in de winters van vroeger. Over werk en eten, overvloed en schaarste, kou en kleding, vervoer en vrije tijd. In de kruidentent hoor je hoe we vroeger onze hardnekkige winterkwaaltjes bestreden en zie je de koperslager, griendwerker en klompenmaker aan het werk.

Het Zeeuwse kerkje is ieder weekend en in de vakantie gevuld met sfeervolle muziek en zang. In het Openluchtmuseum beleef je de winter van vroeger!

Bekijk onze agenda