Verschillende routes

Als je alles wilt zien en beleven tijdens een bezoek aan het Openluchtmuseum heb je minimaal een dag nodig. Om er zeker van te zijn dat je makkelijk je weg vindt en niets mist bieden wij je verschillende routes aan. Zo kun je bijvoorbeeld via de nummering van de historische gebouwen lopen. heb je minder tijd maar wil je er toch zeker van zijn dat je alle hoogtepunten van het museum ziet? Volg dan de highlight route, die brengt je in ca 2 uur langs alle belangrijke locaties van het museum.

Anderstalig

Voor onze Duits- of Engeltalige gasten zijn er aparte plattegronden van het museum beschikbaar.

Seizoensplattegrond

Zomerseizoen
Ieder seizoen kent zijn eigen hoogtepunten in het Nederlands Openluchtmuseum. In de zomer kun je gebruik maken van de zomerplattegrond met handige legenda.

Winterseizoen
In de winter toveren wij het museum om in een winter wonderland en mis je geen enkel hoogtepunt met onze handige winterplattegrond.

Rolstoeladviesroute
Het Nederlands Openluchtmuseum en de historische gebouwen zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Het museumpark is echter gelegen op een heuvelachtig terrein en niet alle paden zijn verhard, waardoor sommige plaatsen vooral bij regenachtig weer moeilijker bereikbaar zijn. In enkele historische gebouwen of molens zijn ook presentaties op de bovenverdieping. Deze zijn met een rolstoel niet bereikbaar.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een beperkt aantal rolstoelen te leen op ons parkeerterrein. Ze werken met een muntsysteem, waarbij je een muntstuk van € 1,-- als borg inwerpt, dat je terugkrijgt als je de rolstoel terugplaatst. Het is niet mogelijk deze rolstoelen te reserveren.

De rolstoeladviesroutes zijn te verkrijgen bij de infobalie van het museum.