• Vlaamse schuur, Etten-Leur (N.B.) 1
  • Vlaamse schuur, Etten-Leur (N.B.) 2

Vlaamse schuur, Etten-Leur (N.B.)

Hier vind je het Kindererf, één van de leukste plekken voor kinderen in het Openluchtmuseum! Karweitjes die vroeger heel gewoon waren komen op het erf tot leven: water pompen en de emmers dragen met jukken, wassen in de tobbe met een wasbord en een (nep)koe melken.

Sinds de bouw in de 16e eeuw is de boerderij een paar keer verbouwd. In 1635 werd bijvoorbeeld de Vlaamse schuur aan het bedrijf toegevoegd en het woongedeelte uitgebreid met een ‘goeikamer’. In 1880 werd de boerderij verhuurd aan drie families. Zo ontstond een dubbele woning in het woongedeelte, met extra ramen en deuren. Het bakhuis werd gebruikt om brood te bakken voor het gezin. De oven wordt gestookt met takkenbossen.

Boerderijtype
Hallehuisboerderij, met een stenen woongedeelte en houten bedrijfsgedeelte. Afzonderlijk zijn er de bijbehorende Vlaamse schuur en het bakhuis.

Detail informatie

Plaats:Etten-Leur, Gemeente Etten-Leur (NB) Bouwperiode:1599 Verplaatsing:1971 Museumlocatie:Plattegrond (73)