• Nederlands Hervormde kerk, ’s‑Heerenhoek (Zld.)  1
 • Nederlands Hervormde kerk, ’s‑Heerenhoek (Zld.)  2
 • Nederlands Hervormde kerk, ’s‑Heerenhoek (Zld.)  3
 • Nederlands Hervormde kerk, ’s‑Heerenhoek (Zld.)  4
 • Nederlands Hervormde kerk, ’s‑Heerenhoek (Zld.)  5

Activiteiten die op deze locatie plaats vinden

Wat zou jij doen?
Wat zou jij doen?
 • Personen: onbeperkt
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
Meer over Wat zou jij doen?

Nederlands Hervormde kerk, ’s‑Heerenhoek (Zld.)

Je kunt in deze kerk luisteren naar muziek, die in de periode 1900-1930 door de organist tijdens de wekelijkse diensten gespeeld werd op het harmonium. Voor bruidsparen is het mogelijk om in deze kerk te trouwen. 

Dit kerkgebouw is één van de vele 17e-eeuwse zaalkerkjes die in Zeeland gebouwd zijn. Vrouwen zaten aan de ene kant, mannen aan de andere kant. De dominee preekte vanaf de centraal gelegen preekstoel. Er werd betaald voor een zitplaats in de kerk. ‘Het bogtje neven den voorzanger’ (vlakbij de preekstoel) was het duurst met F 4,00 per jaar. Armen en kinderen hoefden niet te betalen. Zij moesten genoegen nemen met een plekje helemaal achterin de kerk of op het balkon.   

Technische gegevens
Nederlands hervormde zaalkerk met midden op het dak een torentje, een dakruiter. In 1832, 1888 en 1929 is de kerk verbouwd. Binnen bevindt zich de oorspronkelijke preekstoel uit 1672, de banken uit 1917 en een harmonium uit 1897. 

Canon van Nederland
Vanaf mei 2015 zie je in de kerk een presentatie over de statenbijbel, een van de 'vensters' van de Canon van Nederland. Hoe is de Statenbijbel ontstaan en wat is de invloed op ons dagelijks leven vandaag? Lees meer over de Statenbijbel.

Detail informatie

Plaats:'s-Heerenhoek, Gemeente Borsele (Z) Bouwperiode:1672 Verplaatsing:1988 Interieur:eind 19e, begin 20e eeuw Museumlocatie:Plattegrond (71)