• Kruidentuin 1
  • Kruidentuin 2
  • Kruidentuin 3
  • Kruidentuin 4

Kruidentuin in het Openluchtmuseum

De Kruidentuin is in 1927 aangelegd. Overal staan bordjes, zodat u ter plekke ziet welke plant er staat en waarvoor hij ooit werd gebruikt. Wilt u meer weten, dan wil de kruidentuinbaas u graag helpen. Voor blinden en slechtzienden is bij het kruidendrooghuisje een bak met planten die te voelen zijn, op braillebordjes kan men de namen lezen. Op 22 juli 2007 bestond de kruidentuin 80 jaar. Ter gelegenheid hiervan is een presentatie over gemene planten geopend. Dat brandnetels lelijk kunnen prikken weten we allemaal. Maar weet u ook welk gevaar er schuilt in de reuze berenklauw en het lelietje-van-dalen?

Benieuwd naar meer gemene planten? Bezoek dan de presentatie in het kruidentuinhuisje of lees meer informatie over gemene planten.

Stadspomp uit Zwolle
Midden in de kruidentuin staat de stadspomp uit Zwolle. Stadspompen waren eerst van hout, later van steen. Deze stenen pomp in rococostijl werd in 1737 op het kleine kerkhof bij de grote kerk in Zwolle neergezet. In 1927 schonk de stad Zwolle de pomp aan het museum. 

In de kruidentuin worden ’s zomers regelmatig avondrondleidingen gegeven. Kijk hiervoor in de agenda.

Detail informatie

Verplaatsing:1927 Museumlocatie:Plattegrond (65)

Adoptieprogramma

Adopteer één van onze historisch waardevolle gebouwen en verbindt uw bedrijfsnaam aan het Nederlands Openluchtmuseum en de instandhouding van ons nationaal cultureel erfgoed.

Voor verdere informatie over dit bijzondere programma en de beschikbare gebouwen van het Nederlands Openluchtmuseum, kunt u contact opnemen met:

afdeling Sponsoring
026-3576189
sponsoring@openluchtmuseum.nl