• Kasteelboerderij, Oud‑Beijerland (Z.H.) 1
  • Kasteelboerderij, Oud‑Beijerland (Z.H.) 2
  • Kasteelboerderij, Oud‑Beijerland (Z.H.) 3
  • Kasteelboerderij, Oud‑Beijerland (Z.H.) 4
  • Kasteelboerderij, Oud‑Beijerland (Z.H.) 5
  • Kasteelboerderij, Oud‑Beijerland (Z.H.) 6
Zaalcapaciteit per type opstelling.
Diner
240
Buffet
230
Receptie
375
U-vorm
60
Cabaret
100
Theater
160
Heb je vragen? Bel (026) 357 61 23 of mail
€ 747,50 per dagdeel
oppervlakte 200 m2

Kasteelboerderij, (ontvangstlocatie groepen)

Dit bijna kasteelachtige gebouw straalt rijkdom en luxe uit. De eigenaar was dan ook jonkheer Van Aeswijn, bevriend met Willem van Oranje. Hij liet in 1617 het grote voorhuis bouwen met een extra verdieping, de herenkamer en rijke keuken. Net als veel andere Gelderse en Utrechtse edelen had deze Utrechtse burgemeester belangstelling voor de exploitatie van grote landbouwbedrijven in de Beijerlanden. Hij verpachtte de boerderij aan Jan Schillemans. Daaraan heeft de boerderij de naam Schillemansstede overgehouden. Alleen de herenkamer was verboden terrein voor de pachtboer. De jonkheer logeerde er wanneer hij op jacht ging.

Boerderijtype
Imposant voorhuis van twee verdiepingen van een Zuid-Hollandse boerderij, behorend tot het hallehuistype.

Meer informatie
In de Kasteelboerderij is vandaag de dag een ontvangstlocatie/horecagelegenheid voor groepen gevestigd. Gelegen in het hart van het museum is het een ideale locatie voor de ontvangst van je relaties. In combinatie met het naastgelegen 'Paard van Marken' biedt de Kasteelboerderij ook onderdak aan grotere groepen.

Genieten onder de kroonluchters
Lunchen of dineren in de monumentale kasteelboerderij is een ervaring die niemand snel vergeet. De kroonluchters onder het rieten dak werpen een zacht licht op de ruime zaal met z’n eeuwenoude houten gebint. Ben je met een kleiner gezelschap? Dan bieden wij je graag de aangrenzende Herenkamer en Pronkkamer aan. Beide kamers zijn voor publiek gesloten en kunnen het hele jaar door gereserveerd worden.

Detail informatie

Plaats:Oud-Beijerland, Gemeente Oud-Beijerland (ZH) Bouwperiode:16e eeuw, aanbouw 17e eeuw Verplaatsing:1956 Museumlocatie:Plattegrond (14)