• Herberg 'De Hanekamp', Zwolle (Ov.) 1
  • Herberg 'De Hanekamp', Zwolle (Ov.) 4
  • Herberg 'De Hanekamp', Zwolle (Ov.) 5
  • Herberg 'De Hanekamp', Zwolle (Ov.) 6
Zaalcapaciteit per type opstelling.
Buffet
Feest
Cabaret
U-Vorm
Carre
Heb je vragen? Bel (026) 357 61 23 of mail
€ 342,50 per dagdeel
oppervlakte 105m2 m2

Activiteiten die op deze locatie plaats vinden

Herberg de Hanekamp
  • Personen: Onbeperkt
  • Leeftijd: Alle leeftijden
Meer over Herberg de Hanekamp

Herberg 'De Hanekamp', Zwolle (Ov.)

Al in 1709 stond De Hanekamp wijd en zijd bekend als herberg én boerderij. De uitspanning stond net buiten Zwolle, halverwege de Wipstrikkerallee. De boerenherberg werd gebouwd rond 1750, maar in het museum is hij herbouwd zoals hij er 1840, zonder bijschuren, uitzag.

Tijdens de Zwolse veemarkten overnachtten de veedrijvers en veekopers hier, terwijl hun vee in de bijschuren werd gestald. Niet zelden werden hier aan tafel de zaken beklonken. De bedsteden voor de gasten lagen achter de woonkamer. Omdat De Hanekamp tegenwoordig dienst doet als pannenkoekenherberg voor museumgasten, is van de woonkamer, de gastenbedsteden en de gelagkamer één grote ruimte gemaakt. Leuk om te weten: waar nu de toiletten zijn, stond vroeger een karnmolen.

Detail informatie

Plaats:Gemeente Zwolle (Ov) Bouwperiode:1708 Verplaatsing:1957 Museumlocatie:Plattegrond (62)