• Boerderij, Etten-Leur (N.B.) Kindererf 1
  • Boerderij, Etten-Leur (N.B.) Kindererf 2
  • Boerderij, Etten-Leur (N.B.) Kindererf 3

Activiteiten die op deze locatie plaats vinden

FEEST! In Nederland
  • Personen: Meerdere (familie)groepen per keer. Deze activiteit is mogelijk op woensdagmiddag tussen 13.15 en 16.30 uur en op zaterdag, zondag, officiële feestdagen en officiële schoolvakanties tussen 10.00 en 16.30 uur.
  • Leeftijd: Kinderen van 4 t/m 12 jaar samen met hun ouders of begeleiders.
Meer over FEEST! In Nederland
Wat zou jij doen?
  • Personen: onbeperkt
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
Meer over Wat zou jij doen?

Boerderij, Etten-Leur (N.B.)

Hier vind je het Kindererf, één van de leukste plekken voor kinderen in het Openluchtmuseum! Karweitjes die vroeger heel gewoon waren komen op het erf tot leven: water pompen en de emmers dragen met jukken, wassen in de tobbe met een wasbord en een (nep)koe melken.

Deze boerderij en Vlaamse schuur maakten in de 18e en 19e eeuw deel uit van een gemengd bedrijf in het Brabantse Etten-Leur. Na 1873 is de boerderij verhuurd aan boerenarbeiders en een hovenier, die elk een deel van de woon- en bedrijfsruimten in gebruik namen.

Rond 1900 telde de boerderij 22 bewoners. Vlakbij staat een bakhuisje waarin zij brood bakten. Vanwege het brandgevaar - de oven werd gestookt met takkenbossen - staat het bakhuisje los van de boerderij. In de schuur werden akkerbouwproducten opgeslagen. Het wordt een Vlaamse schuur genoemd, omdat dit type in Vlaanderen (de Belgische Kempen) veel voorkomt.

In de stal kunnen kinderen van héél dichtbij kennismaken met koeien, kippen, konijnen en alle andere dieren die op het Kindererf wonen. Op woensdag- en vrijdagmiddag, in het weekend en in de schoolvakanties is de stal toegankelijk voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. Tussen 13.00 en 14.00 uur is op die dagen iedereen welkom in de stal.

Detail informatie

Plaats:Etten-Leur (N.B.) Bouwperiode:1599 Verplaatsing:1971 Museumlocatie:Plattegrond (74)