Speciaal voor kinderen

Speciaal voor kinderen

Kinderen maken een reis door de tijd in het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is vol van verhalen. Verhalen van nu en verhalen van vroeger. Ze komen tot leven tijdens een bezoek aan het museum. We geven onze niet-te-missen tips voor een onvergetelijke dag met kinderen in het Nederlands Openluchtmuseum.

WinteractiviteitenWinters plezier op de ijsbaan en lekker broodjes bakken!

Beleef tijdens de winteropenstelling (3 december t/m 15 januari) samen met je kinderen een onvergetelijke dag in het Openluchtmuseum. Er zijn allerlei speciale winteractiviteiten waaraan de kinderen hun hart kunnen ophalen. Kinderen kunnen broodjes bakken op het kindererf. En natuurlijk is er onze prachtige ijsbaan!

Bekijk de winterse activiteiten 


Ontdek oude ambachten

De was wordt op de bleek gelegd Kinderen op bezoek bij de smid in de smederij Touwslager laat speciaal touw zien
In het Openluchtmuseum komen oude ambachten weer tot leven. In de wasserij en blekerij kan de wasvrouw wel wat hulp gebruiken. Ze spreidt de gewassen lakens uit op het bleekveld en gooit er daarna water op. Echte 'raddraaiers' mogen misschien de raddraaier wel helpen met het maken van een houten wiel. Spannend is een kijkje in de smederij; hier smeedt de smid het ijzer als het heet is. Vergeet niet de touwslager een bezoek te brengen en ontdek het werk dat Michiel de Ruyter vroeger deed.

Dieren kijken en aanraken

Lam Kinderen aaien een schaap in de stal bij het kindererf Konijn

Jonge kinderen kunnen op het Kindererf van dichtbij zien hoe de dieren in het museum leven. Kalfjes, lammetjes, geitjes, kippen en konijnen zijn hier allemaal te bewonderen.

Kinderfeestje in het Openluchtmuseum

Kinderen in het Openluchtmuseum
Met een vrolijke bolderkar gaan de kinderen met hun begeleiders op pad. Onderweg ontdekken ze hoe vroeger feesten als geboorte en heilige communie werden gevierd. Er zijn speurvragen waardoor ze veel van het museum zien en er zijn leuke opdrachten om actief bezig te zijn. Bij 'Koppermaandag' dragen de kinderen een vrolijk masker en verrassen de andere bezoekers van het park. Op deze maandag na Driekoningen werd vroeger feest gevierd.

Kinderfeestje als nooit tevoren