'Afbeelding van de Buiten-Amstel'

Prent met twee afbeeldingen, gedrukt met houtsneden. Op de bovenste afbeelding is de Amstel in de zomer te zien en op de onderste is een wintertafereel op de Amstel afgebeeld. Bijzonder aan de bovenste afbeelding is het houtvlot. Op de onderste afbeelding is een ijsbreker te zien, die een vaargeul heeft getrokken door het ijs.

Deze prent is tussen 1761 en 1804 uitgegeven door de Amsterdamse uitgever Erve de weduwe Jacobus van Egmont. Dezelfde prent is ook verschenen bij de uitgever Erve Hendrik van de Putte in Amsterdam. De prent is tevens gedrukt door uitgever Noman in Zaltbommel, op naam van wederverkoper Rynders. Op de uitgaven van Noman en Van der Putte staat in de rechteronderhoek van de onderste plaat de signatuur van de graveur: G:N:GARANA. De onderste afbeelding is mogelijk gebaseerd op de prent 'Wintervreugde op den Amstel', een uitgave van P. Schenk, naar Tieleman van der Horst.  

Detail informatie

Naam:Volksprent Inventarisnummer:PR.219 Vervaardiger:Erve de wed. Jacobus van Egmont Datering:1761 - 1804 Plaats:Amsterdam Materiaal:Lompenpapier
'Afbeelding van de Buiten-Amstel' 1

'Afbeelding van de Buiten-Amstel'