Herenkapsalon Kippersluis

Herenkapsalon Kippersluis was een klein familiebedrijf dat van vader op zoon werd doorgegeven. Hendrikus Kippersluis vestigde zich in 1864 in de Utrechtse Goedesteeg wijk 1 op nummer 54. Omstreeks 1903 werd de zaak voortgezet door Hendrikus junior. Rond 1890 verhuisde de zaak naar de Biltstraat 73. In 1915 werd Hendrikus junior eigenaar, tot zijn dood in 1937. Zijn zoon Hendrikus, geboren in 1902, werkte tot 1974 in dit eenmansbedrijf. Gebrek aan een opvolger leidde tot sluiting.

In het interieur is vrijwel niets veranderd. De vaste wastafel aan de tegenoverliggende muur is een modernisering van omstreeks 1930. Er werd uitsluitend geknipt en geschoren met scheermes, kwast en scheerzeep. De klant kreeg een krant op diens schouders. Een bakje warm water diende om de kwast soepel te maken. Het scheermes werd geschoond op een gummi scheerring. De emmer met water en de handdoek waren bedoeld om het gezicht van de klant schoon te maken en aluin was er voor de ontsmetting van wondjes. 

Detail informatie

Naam:Interieur kapsalon Kippersluis Inventarisnummer:N.5425_N.5527 Vervaardiger:Onbekend Datering:Circa 1937 Plaats:Onbekend Materiaal:Hout, glas
Herenkapsalon Kippersluis 1

Herenkapsalon Kippersluis


Herenkapsalon Kippersluis 2
Herenkapsalon Kippersluis 3