Italiaanse ijsbereiders (twintigste eeuw)

Het maken van ijs, voor onder ander het koelen van levensmiddelen, is al lang in Nederland bekend. Pas met de komst van Italiaanse immigranten en ijsbereiders aan het begin van de twintigste eeuw werd het vervaardigen en verkopen van levensmiddelijs geïntroduceerd.

Vanaf eind jaren twintig van de twintigste eeuw en vooral na de Tweede Wereldoorlog was de opkomst van de Italiaanse ijssalon binnen Nederland niet meer te stuiten. Aanvankelijk was het een kostbaar genot en beperkt tot een aantal smaken. De verkoop gebeurde daarbij vooral per ijscowagentje op straat. Pas vanaf de jaren 1950 konden grotere lagen van de bevolking zich een ijsje bij de Italiaan permitteren.



 

Detail informatie

Naam:IJskarretje Inventarisnummer:N.8127 Vervaardiger:P. Baptiste Datering:1985 Plaats:'s-Gravenhage Materiaal:Hout, metaal
Italiaanse ijsbereiders (twintigste eeuw) 1

IJskarretje