Verzenddoos (1860-1900)

Resten van zegellak op de zijkant van de deksel en op de onderzijde van de doos duiden erop dat deze doos ooit verzegeld is geweest. Ze is waarschijnlijk gebruikt voor de verzending van goederen. De nu aanwezige etiketten geven aan hoe de doos is hergebruikt. Op de bovenkant staat op het etiket een met inkt geschreven tekst: 'allerlei uit de Provisiekast fleschjes enz'. Deze tekst is met potlood doorgekrast en ernaast is met potlood geschreven: 'Dienstbode Mutsen'.

Technische details 
Ovale spanen doos met oversluitende deksel, geheel vervaardigd van perfect kwartiers gekloofd naaldhout, vergaard met houten pennetjes. De overlap van de zijwanden is samengebonden met rotan. De bodem en de bovenzijde bestaan ieder uit twee koud verlijmde delen. De randen van de bodem en de bovenzijde zijn afgeschuind om het monteren in de zijwanden te vergemakkelijken. 

Detail informatie

Naam:Verzenddoos (1860-1900) Inventarisnummer:NOM.42484-72 Vervaardiger:Onbekend Datering:1860-1900 Plaats:Thüringen, Duitsland Materiaal:Naaldhout, rotan, ijzer
Verzenddoos (1860-1900) 1

Verzenddoos, later opbergdoos voor dienstbode mutsen