Speelgoeddoos (1860-1890)

De zijwanden van deze spanen doos zijn groen en op de randen staan een donkere bies en een bloemenband. De deksel is blauw van kleur met daarop een ingekleurde litho. Deze verbeeldt zes in het bos spelende kinderen en een hert. De litho is omkaderd met een gele en zwarte bies. Deze doos is oorspronkelijk gebruikt als verzenddoos van speelgoed. 

Technische details
Ovale spanen doos met oversluitende deksel, geheel vervaardigd van perfect kwartiers gekloofd naaldhout, vergaard met draadnagels. De overlap van de zijwanden is samengebonden met rotan. De bodem en de bovenzijde bestaan elk uit twee koud verlijmde delen. De contouren van de bodem en de bovenzijde zijn op het hout met potlood aangegeven als hulplijn bij het uitsnijden. De randen van de bodem en van de bovenzijde zijn afgeschuind om het monteren in de zijwanden te vergemakkelijken. De contouren van de boven- en onderzijde zijn afgetekend met potlood als hulplijn bij het uitsnijden. De achterkant van de litho is op de binnenzijde van de deksel van beenderlijm voorzien. 

Detail informatie

Naam:Speelgoeddoos (1860-1890) Inventarisnummer:HM.1790 Vervaardiger:Onbekend Datering:1860-1890 Plaats:Thüringen, Duitsland Materiaal:Naaldhout, rotan, verf
Speelgoeddoos (1860-1890) 1

Litho van spelende kinderen