Doos met litho van spelende kinderen (1830-1860)

Op de deksel van deze doos staat een litho met daarop vijf spelende kinderen, tegen de achtergrond van een bos. De litho is aan de binnenzijde van de deksel van beenderlijm voorzien en vervolgens op de voorzijde geplakt. Ze is omkaderd door een gele en oranje bies. De doos bestaat verder uit een blauwe basis en is op de zijwanden voorzien van een bloemenband.

Technische details
Ovalen spanen doos met oversluitende deksel, geheel vervaardigd van perfect kwartiers gekloofd naaldhout, oorspronkelijk vergaard met houten pennetjes. De overlap van de zijwanden is samengebonden met rotan. De contouren van de bodem en de bovenzijde zijn op het hout aangegeven met een potloodlijn, als hulplijn bij het uitsnijden. De randen van de bodem en bovenzijde zijn licht afgeschuind om het monteren in de zijwanden te vergemakkelijken. Op de doos staat de naam 'Klaas de Weerst' en de plaatsnaam 'Marken'. 

Detail informatie

Naam:Doos met litho van spelende kinderen (1830-1860) Inventarisnummer:NOM.6973-47 Vervaardiger:Onbekend Datering:1830-1860 Plaats:Thüringen, Duitsland Materiaal:Naaldhout, verf
Doos met litho van spelende kinderen (1830-1860) 1

Litho met vijf spelende kinderen