Merklap zilveren jubileum

Deze merklap is gemaakt van wol, geborduurd op stramiengaas met de kruissteektechniek. De lap is rondom afgewerkt met een linnen bandje. Aan de rand van de merklap zit een bloemenrand. Bovenaan staat de volgende tekst: ‘AAN MYNE DIERBARE OUDERS OP HUN ZILVEREN JUBELFEEST.’ Daaronder in het midden staat de naam ‘CORRIE’, met aan weerszijden een bloempotmotief. Hieronder is een afhangende guirlande met strik geborduurd, met aan weerszijden de jaartallen ‘1886’ en ‘1911’. Tussen de guirlande staan de namen ‘BLammertink’ en ‘LPas’ en een tak- en bloemmotief. Links en rechts van de guirlande staan een bloemmotief en twee ankers, waarvan één met de letters ‘OO’ en de ander met ‘LP’.

Bernardus Lammertink, geboren in Wierden, trouwde op 1 februari 1866, op dertigjarige leeftijd, met Lucia Pas, 26 jaar, geboren in Randwijk. Zij vierden in 1911 hun zilveren huwelijksjubileum. 

Detail informatie

Naam:Huwelijk Inventarisnummer:H.23-69 Vervaardiger:Corrie Lammertink Datering:1911 Plaats:Onbekend Materiaal:Stramiengaas, wol
Merklap zilveren jubileum 1