Met artiestennaam

De maker van deze merklap is Cruys Voorbergh. Cruys Voorbergh is de artiestennaam van Ernest Petrus Coenraad van Vrijberghe de Coningh (1898-1963).

Deze merklap is tijdens de oorlogsjaren gemaakt op handwerklinnen. Er zijn verschillende randen geborduurd: een wijnrankrand met druiventros, een bloemenrand en een zigzagrand. In een rechthoek is in twee delen onder elkaar de tekst: 'BEGONNEN IN T OORLOGJAAR NEGENTIEN VEERTIG' geborduurd. De dubbele OO en dubbele AA zijn in elkaar geborduurd. Onder de rechthoek is vijf keer het alfabet in verschillende lettertypen gemaakt. De levensboom is het belangrijkste motief op de merklap. Hij staat in het midden onder de alfabetten. Links hiervan is een grote letter ‘T’ en ‘ANNO’ geborduurd. Rechts staat de letter ‘I’ of ‘J’ en het jaartal ‘1714’. Ook het wapen van Amsterdam is te zien. Onder de levenstrap staan de initialen ‘ICTS’. Helemaal onderaan in rechthoek staat: ‘VREDE-JAAR VEERTIG EN VIJF’. Bij het trapgevelhuis staat het getal ‘1756’.  

Detail informatie

Naam:Merklap van Cruys Voorbergh Inventarisnummer:N.34036 Vervaardiger:Cruys Voorbergh Datering:1940 - 1945 Plaats:Amsterdam Materiaal:Katoen
Met artiestennaam 1