Initialen op kaaslinnen

Voor deze merklap is fijn kaaslinnen gebruikt. Kaaslinnen is een borduurstof die voor honderd procent uit linnen bestaat. Er is symmetrisch geborduurd. Rondom de merklap zit een bloemenrand. Ook zijn er twee alfabetten onder elkaar geborduurd met daartussen de cijfers 1 tot en met 5.

Verder is er een rij met acht kronen te zien. Daaronder lopen de initialen door zonder tussenruimte: ‘SEB’, ‘AKH’, ‘IH’, ‘ATB’, ‘ISAS’, ‘NBC’, ‘RID’, ‘LMD’ en ‘HIS’. Ook is een bloemenkrans met daarin gekroond de initiaal ‘CAI’ en daaronder ‘CS’ te zien. Links is een groot gekroonde initiaal ‘SEB’ geborduurd, met rechts de gekroonde initialen ‘HLM’. Verder zijn er nog een veertiental initialen verspreid over de rest van de lap. In het midden, om grote bloempot heen, is 'ANNO 1789' geborduurd. Linksonder is het getal ‘165’ te lezen. De motieven aan de rand stellen het volgende voor: een pelikaan met jongen, een molen, de verspieders Kanaäns, een vruchtenmand en een bloempot. 

Detail informatie

Naam:Merklap uit 1789 Inventarisnummer:H.36-56 Vervaardiger:Onbekend Datering:1789 Plaats:Onbekend Materiaal:Linnen, zijde
Initialen op kaaslinnen 1