Man en vrouw in Walcherse streekdracht

Man en vrouw in Walcherse streekdracht. Omstreeks 1930 zijn de kledingstukken grotendeels zwart. Het jak van de vrouw is zeer laag uitgesneden en heeft nog korte mouwen. De beuk (kroplap) vult het hele decolleté. De schouderdoek, meestal van dezelfde stof als de beuk, is nauwelijks meer zichtbaar. De bovenmuts is steeds kleiner geworden en laat inmiddels veel van de ondermuts zien. Aan de voorzijde is ruimte voor de grote haarrol. De gouden krullen van het oorijzer staan hoog, aan weerszijden van het voorhoofd. Aan de krullen hangen klaverbladvormige gouden oorijzerhangers.
De kleding van de man is sinds de tweede helft van de negentiende eeuw weinig van vorm veranderd. Zijn klepbroek heeft nu lange pijpen. De keelknopen zijn groter geworden en de boezeroen is zwart. Op zijn hoofd draagt hij een zwarte, ronde hoed. Onder de keelknoop is een gekleurde das geknoopt en onder deze das draagt hij een gouden broche. 

Detail informatie

Naam:Foto Inventarisnummer:AA 79908 Vervaardiger:A.G. van Agtmaal Datering:1918 - 1941 Plaats:Walcheren Materiaal:Fotopapier
Man en vrouw in Walcherse streekdracht 1