Aquarel van een palmpaastak uit Oldenzaal

In het voorjaar van 1935 organiseerde het Nederlands Openluchtmuseum een tentoonstelling van palmpaastakken of -stokken onder de titel ‘Palmpaasch in het Nederlandsch Openluchtmuseum’. Na afloop van de tentoonstelling werden de palmpaastakken in de museumcollectie opgenomen. De versiering van de takken was vervaardigd van weinig duurzaam materiaal, zoals brood en papier, waardoor er niet één bewaard is gebleven. Toch is bekend hoe de palmpaastakken eruit zagen. Elizabeth van Erven Dorens (1906-2003), de dochter van de toenmalige directeur van het museum, vervaardigde van deze palmpaastakken een serie van zeventien aquarellen. Deze aquarel is van een palmpaastak uit Oldenzaal.

Detail informatie

Naam:Aquarel Inventarisnummer:PR.7658 Vervaardiger:Elizabeth van Erven Dorens Datering:1935 Plaats:Onbekend Materiaal:Papier
Aquarel van een palmpaastak uit Oldenzaal 1

Aquarel van een palmpaastak uit Oldenzaal