Skai en chroom slaapkamerameublement

Het vijfde en laatste ensemble is een slaapkamerameublement uit ongeveer 1960. Het bestaat uit een tweepersoonsbed met sprei, twee stoelen, een tafeltje en een tweedeurshang- en legkast. Het is mogelijk bij V&D gekocht.

Dit ameublement geeft de rage voor kunststoffen weer die na de Tweede Wereldoorlog voor een groot publiek op gang kwam. Traditionele schrijnwerkerstechnieken speelden hier geen rol meer. Daarnaast illustreert het de brede adoptie van het al eerder gepredikte licht-lucht-ruimte interieur. Bovendien was het onderhouds- en gebruiksvriendelijk, hoefde het niet jaarlijks in de was en kon het tegen een spatje.

Het slaapkamerameublement behoorde toe aan een boerengezin. De vrouw des huizes was van oorsprong coupeuse en werkte in haar jonge jaren bij V&D op de kledingafdeling. Mogelijk heeft ze daar haar moderne smaak ontwikkeld. Eenmaal getrouwd in 1947 ging ze op de boerderij meewerken. Vanuit de bedstede zijn zij en haar man rond 1960 overgestapt op dit veel moderner ameublement. 

Detail informatie

Naam:Skai en chroom slaapkamerameublement Inventarisnummer:N.34762 Vervaardiger:Onbekend Datering:1960 - 1965 Plaats:Onbekend Materiaal:Metaal, spaanplaat, triplex, skai, plastic, nylon
Skai en chroom slaapkamerameublement 1

Skai en chroom slaapkamerameublement