Speurtochten

Speurtocht door het openluchtmuseum

Speurtochten

Spelenderwijs samen met je kinderen het Openluchtmuseum ontdekken? Ga op speurtocht door het museumpark. Er zijn puzzeltochten voor iedere leeftijd.

 

Let op: in verband met de sluiting van enkele gebouwen wordt in de herfst alleen de speurtochten 'Onopgeloste zaken' aangeboden.
 

Speurtocht: De dag van Deetje

De dag van Deetje is een leuke speurtocht voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Door mee te doen met deze speurtocht komen je van alles te weten wat een kind vroeger gedurende de dag allemaal meemaakte.

Deze puzzeltocht duurt 40 tot 60 minuten.

Speurtocht: Voetsporen

Tijdens speurtochten Voetsporen 1 en Voetsporen 2 volg je samen met je kinderen de voetsporen van onze voorouders en komen jullie spelenderwijs meer te weten over het leven van vroeger. Hoe ging het er aan toe rond een geboorte, een huwelijk of de dood? Gebruiken en rituelen uit verschillende gebieden en tijden worden belicht.

Deze puzzeltochten duren 60 tot 90 minuten.

Speurtocht: Spaartochten

Deze spaartochten leiden je langs verschillende verzamelingen van het museum. Zo ontdek je hoe mensen na de Tweede Wereldoorlog hun spullen verzamelden. Daarbij gaat het niet alleen om voorwerpen, maar ook over verhalen. Hoe zorg je dat alles netjes voor volgende generaties bewaard wordt? Een tocht langs een kleurrijke verzameling! Er is een spaartocht voor kinderen en voor volwassenen.

De puzzeltocht duurt 40 tot 60 minuten.

Speurtocht: Onopgeloste zaken

Onopgeloste zaken is een speurtocht waarin je vijf waargebeurde misdaden uit het verleden gaat oplossen. De app TOURtoDO op je eigen smartphone is het hulpmiddel. TOURtoDO is gratis te downloaden in de app-/play-store, vul ‘1759’ in als code om de speurtocht (alvast) te laden.

De verschillende zaken zijn verspreid over vijf gebieden in het museumpark. Bij het doorlopen van de speurtocht zoek je naar aanwijzingen en maak je op een speelse manier kennis met het museum met haar presentaties.

Om de speurtocht te kunnen doen maak je ook gebruik van een formulier met aanwijzingen en routekaart, deze is verkrijgbaar bij het Entreegebouw voor € 1,- .  Vraag na afloop naar het krantje met de historisch krantenberichten. Tip: neem een pen mee.

Deze puzzeltocht duurt 2.5 tot 3 uur.

Details

Speurtochten

Speurtochten
Activiteit datum

Van 24-03-2017 tot 08-12-2017
10:00 - 17:00 uur

Aantal personen
n.v.t.
Leeftijd
Alle leeftijden